Albánia-Macedónia-Montenegró hegyei közt barangolva

//Albánia-Macedónia-Montenegró hegyei közt barangolva

Nem mindennapi túrával szeretnénk kedveskedni a kihívásokat kedvelő motoros barátainknak. A tavalyi kipróbált utakat és megkedvelt országot szeretnénk másokkal is megszerettetni, ezért került bele az idei túraprogramba ismét Albánia.

A túra Szegeden veszi kezdetét. Innen indul majd a csapat a szerb határ felé, majd azt átlépve haladunk a Tisza-folyó mentén déli irányba. Adán elfogyasztunk egy kis éhségűzőt, majd falatozás után Újvidék felé folytatjuk utunkat. A Tarcal hegyen áthaladva érkezünk meg szerémségbe, ahol Szabács-ot, Valjevo-t és Uzsice-t érintve jutunk el Zlatibor-ba, ahol az első éjszakát fogjuk tölteni.

Napi szakasz cca.: 366 km

Reggeli után a montenegró-i határ felé indulunk, majd Pljevlja-t és Zsabljak-ot érintve a montenegró-i fővároson át érkezünk meg az albán határra. A határt átlépve a Szkadari-tó mellett elhaladva Shkoder városon át Durres felé gurulunk, ahol majd a második éjszakát töltjük majd. Ez a város Albánia második legnépesebb városa. Jelentős ipari központ, tengeri kikötő és üdülőhely.

Napi szakasz cc.: 458 km

Ezen a napon a főváros felé indulunk, majd a fölé emelkedő Dajti-hegyre kapaszkodunk föl, ahová a helyiek nagy szeretettel járnak kirándulni, jó időben a tengerig is ellátni. Itt már 1000 méter fölött járunk. Elbasan érintésével a Szkadari tó és a macedón határ a cél. A határt átlépve az Ohridi-tó partján éjszakázunk. A Balkán-félsziget földtörténetileg legrégibb és legmélyebb tava Macedónia és Albánia határvidékén. A szűk macskaköves utcák, a terrakotta tetők, a szabadtéri kávézók, a kristálytiszta Ohridi-tó háttérben a gyönyörű hegyekkel azt a benyomást kelti, mintha egy alpesi országban járnánk. Ohrid az egyik legrégebbi európai település, kiemelkedő történelmi-kulturális emlékekkel, és ezek méltán kerültek fel az UNESCO Világörökségi Listájára.

Napi szakasz cca. : 210 km

Utunk Macedónia hegyei között folytatódik tovább, a Mavrovo Nemzeti Parkon át. A védett erdőkről, a masszív hegycsúcsokról, az illatos gyógynövényekről és a pisztrángokban gazdag tóról híres Mavrovo Nemzeti Park egész évben vonzza a kalandvágyó utazókat. Macedónia fővárosát érintve, a szerb határt átlépve elindulunk szerbia utait meghódítani, ahol Leskovac-nál rátérünk az autópályára, majd Nis-t elhagyva Aleksinac-on pihenünk meg.

Napi szakasz cca. : 410 km

Reggeli után a szerb főváros , Belgrád felé indulunk az autópályán majd Újvidéket elhagyva az első Mol-benzinkútnál búcsúzunk el egymástól. Innen mindenki egyénileg folytatja a hazavezető utat.

Napi szakasz cca.: 300 km

Ezt a túrát minden kalandvágyó motorosnak melegen ajánljuk.

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

MOTOROS
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
440 €

MOTOROS UTASSAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
680 €

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motoros egyedül egy szobában)
520 €

A Résztvevők listája

A túra 2019. július 17-től 21-ig tart.

Látványosságok

Zlatibor, Szkadar-i tó, Dajti hegy, Ohrid-i tó, Mavrovo Nemzeti Park, Zsabljak, Albánia..

Ajánlott vezetői tudás

A túrát kevés vezetési ismerettel rendelkező motorosok is kényelmesen teljesíthetik.

TÚRA NEHÉZSÉGE
UTAK MINŐSÉGE
LÁTVÁNYOSSÁG
HEGYVIDÉK
KULTÚRA
GASZTRONÓMIA

Túra teljes hossza 1744 km

Részvételi díj tartalmazza

  • Szállást a túra teljes időszakára 3 csillagos szállodában
  • Félpanziós ellátást – reggeli és vacsora
  • Ajándékcsomagot
  • Túra vezetést
  • Reggeli az indulás napján

Nem tartalmazza a részvételi díj

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza
  • Autópályadíj a szerb autópályán

Minimális létszám

Legalább 5 motoros szükséges a túra elindításához.

Jelentkezésedet az info@motoride.info e-mail címre várjuk 2019.06.17-ig illetve megkérlek, hogy töltsd ki a jelentkezési űrlapot.

A Résztvevők listája

2019-06-22T15:36:28+01:00