Albániát meg kell ismerni…

A túra 2024. június 11-től 17-ig tart.

Látványosságok

Ajánlott vezetői tudás

A túrát kevés vezetési ismerettel rendelkező motorosok is kényelmesen teljesíthetik.

.

Túra teljes hossza 2355 km

Részvételi díj tartalmazza

  • Szállást a túra teljes időszakára 3 csillagos szállodában
  • Félpanziós ellátást – reggeli és vacsora
  • Ajándékcsomagot
  • Túra vezetést

Nem tartalmazza a részvételi díj

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza
  • Autópályadíj a szerb autópályán

Minimális létszám

Legalább 5 motor szükséges a túra elindításához (utasokat nem számolva) és a maximális létszám 9 motor.

Jelentkezésedet az info@motoride.info e-mail címre várjuk 2024.05.11-ig illetve megkérlek, hogy töltsd ki a jelentkezési űrlapot.

Kinek ajánljuk

Ez a túra azoknak a kalandra vágyó motorosoknak való, akik nem félnek az újtól és az ismeretlentől… Ezt a gurulást hét naposra tervezzük éppen azért, hogy minél behatóbban megismerjük ezt a leginkább ismeretlen országot Európában.

Indulásig még van:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

1. nap

Indulás a szerb határt átlépve Horgosnál veszi kezdetét, ahol Újvidéket érintve haladunk dél felé. A Kopaonik-i hegység felé tartunk, amely Szerbia egyik legmagasabb hegységei közé tartozik. Mesés tájai és izgalmas szerpentinjei minden bizonnyal el fog benneteket kápráztatni. Első éjszakai pihenőnk is itt lesz.

2. nap

Folytatjuk utunkat még egyenlőre Szerbiában, a Koszovói határ mentén. A montenegrói határt átlépve Plav irányába haladunk tovább, míg Albániába nem érünk. Utunk az SH20-as felé visz. Ha Albániában jársz, mindenképp végig kell, hogy menj legalább egyszer ezen a szerpentines útszakaszon. Második napunk végállomása az adria-i tenger partján fekvő Durres lesz.

3. nap

A tenger felé, Vlora irányába haladunk tovább, majd Ksamil lesz a nap végállomása. A Jón-tenger és a Butrinti-tó által határolt, keskeny félszigeten helyezkedik el, Saranda városától 10, Buthróton romjaitól 4 kilométerre. Szemben vele van a görög Korfu szigete , melytől a Korfui-szoros választja el. A nyugati öbölben vannak a Ksamili-szigetek, a parttól néhány száz méterre.

4. nap

Pihenőnap – szabad foglalkozás. Ksamil-on két éjszakát fogunk eltölteni, mindenkinek lesz ideje pihenni, nézelődni, vásárolgatni…

5. nap

Reggeli után búcsút intünk Ksamil – nak és indulunk visszafelé Macedónián keresztül. Kár lenne kihagyni az Ohridi-tó környékét, a tó a Balkán-félsziget földtörténetileg legrégibb és legmélyebb tava Észak-Macedónia és Albánia határvidékén. Szállásunk Debar városában lesz.

6. nap

Ismét útra kelünk, Szerbia felé haladunk tovább, és Zlatiborban lesz a szállásunk.

7. nap

Reggeli után felmegyünk az A1-es autópályára és a búcsúzó pontig (Vajdaságban, Újvidékhez közeli MOL – kút )haladunk autópályán. Innen mindenki egyénileg folytatja a hazavezető utat.

Motoros túra részvételi díjai

%

Túra nehézsége

%

Utak minősége

%

Látványosság

%

Hegyvidék

%

Kultúra

%

Gasztronómia