Szerbia egy kicsit másképp

//Szerbia egy kicsit másképp

Erre a túrára azokat a motorosokat szeretnénk invitálni, akik szeretik a vízpartot, a hegyeket… a nagyon nagy hegyeket, és persze az ínycsiklandozó balkáni finomságokat. Ne feledjük a hegyek közti sétabarangolást sem, amiből ebben a túrában nem lesz hiány. Várlátogatás, duzzasztógát-szemle és persze hegymászás light-osan.

A túra a szerb határt átlépve Horgos közelében veszi kezdetét a kora délelőtti órákban. Autópályán haladunk a sík vidéken, hogy időt nyerjünk, Újvidék-et, Belgrád-ot érintve egészen Pozsarevác-ig. Pozsarevácnál letérünk a pályáról és a Galambóc-i várnál fogunk megpihenni egy kávé erejéig. A Duna szerbiai szakaszának legjelentősebb várromja található Galambóc mellett. A galambóci erődön 2014 óta végeznek teljes körű restaurálási és régészeti munkákat. Galambóc várának tekintélyes romja a Duna jobb partján, közvetlenül a Vaskapu-szoros bejáratánál található. A középkori galambóci vár a 13. és a 14. század fordulóján épült fel. A vár stratégiailag olyan jelentős helyen fekszik, hogy a várért és környékéért gyakran háborúztak egymással a bizánciak, a magyarok, a bolgárok, a törökök és a szerbek is. A tervek szerint 2019 tavaszára kellene, hogy befejeződjenek a munkálatok, kis szerencsével elsőként csodálhatjuk majd meg új pompájában. Indulunk is tovább, hogy megnézzük a gyerdap-i Vaskapu-t néhány kilométerrel odébb. A Vaskapu I vízerőmű a legnagyobb gát a Dunán és az egyik legnagyobb vízerőmű Európában, mely a Románia és Szerbia közti Vaskapu-szorosban található. Az energetikai projekt 1964-ben indult Románia és Jugoszlávia közös vállalkozásaként. 1972-ben készült el, annak idején ez volt az egyik legnagyobb vízerőmű a világon. Az erőmű szomszédságában fogjuk tölteni az első éjszakát.

Napi szakasz cca. : 430 km

Reggeli után tovább haladunk délfelé, a napi szakasz mindössze 200 km lesz. Mivel ez az szakasz korántsem mondható ingerszegénynek, erre a napra nem véletlenül terveztünk ,,csak ennyi ’’-t. Ez fokozottan igaz lesz majd az utolsó ötven kilóméterre, ahol kanyar kanyart fog érni egészen a célig. Itt két éjszakát fogunk majd eltölteni. 1750 méter tengerszint feletti magasságig fogunk felemelkedni, ahol már a levegő is igazán frissnek mondható, nem beszélve arról, hogy másnap délelőtt felkapaszkodunk majd gyalogosan egészen 2169 méter tengerszint feletti magasságig. Innen már csak egy karnyújtásnyira vannak a felhők felettünk. Ha most meginognál, ne tedd, ha egyszer ide eljössz, hidd el, hogy vissza fogsz vágyódni. Stara Planina télen síparadicsom, nyáron és ősszel viszont tökéletes azok számára, akik szeretnek barangolni a természet lágy ölén. Hangulatos pihenőhelyeket alakítottak ki útközben, megpihenni, szusszanni tökéletes azoknak, akik kevésbé járatosak az erdei túrázásban és hamar elfáradnak, vagy csak egy frissítőt szeretnének elfogyasztani a baráti társasággal.

Napi szakasz cca.: 200 km

Napi szakasz a 3. napra : amennyit a lábad elbír

Miután kipihentük a túrázás fáradalmait, reggeli után ismét nyeregbe pattanunk és hazafelé indulunk. Ezúttal Nis felé jövünk, autópályán, egészen a horgos környéki-i kiindulópontig, ahol elbúcsúzunk egymástól, innen mindenki egyénileg folytatja a hazavezető utat.

Napi szakasz cca.: 500 km.

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

MOTOROS
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
240 €

MOTOROS UTASSAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
430 €

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motoros egyedül egy szobában)
260 €
Jelentkezz most!

A Résztvevők listája

A túra 2020. június 11-14 közt kerül megszervezésre.

Látványosságok

Galambóci vár, Gyerdáp 1. vízierőmű, Stara planina, Babin zub, Midzsor hegységek

Ajánlott vezetői tudás

A túrát kevés vezetési ismerettel rendelkező motorosok is kényelmesen teljesíthetik.

TÚRA NEHÉZSÉGE
UTAK MINŐSÉGE
LÁTVÁNYOSSÁG
HEGYVIDÉK
KULTÚRA
GASZTRONÓMIA

Túra teljes hossza 1200 km

Részvételi díj tartalmazza

  • Szállást a túra teljes időszakára 3 illetve 4 csillagos szállodában
  • Félpanziós illetve Teljes ellátást a túra tartamára
  • Ajándékcsomagot
  • Túra vezetést

Nem tartalmazza a részvételi díj

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza
  • Autópályadíj a szerb autópályán
  • A galambóci vár parkolódíját és a belépőt
  • A Stara Planina-i gondola jegyet

Minimális létszám

Legalább 5 motoros szükséges a túra elindításához.

Jelentkezésedet az info@motoride.info e-mail címre várjuk 2020. 04. 20.-ig illetve megkérlek, hogy töltsd ki a jelentkezési űrlapot.

Jelentkezz most!

A Résztvevők listája

2019-11-28T14:33:24+01:00