Szerbia és Montenegró hegyeinek varázsa EXTRA szeptember

A túra 2024. szeptember 11-től 15-ig tart.

Ajánlott vezetői tudás

A túrát kevés vezetési ismerettel rendelkező motorosok is kényelmesen teljesíthetik.

.

Túra teljes hossza 1440 km

Részvételi díj tartalmazza

  • Szállást a túra teljes időszakára 3 csillagos szállodában
  • Félpanziós ellátást – reggeli és vacsora
  • Ajándékcsomagot
  • Túra vezetést

Nem tartalmazza a részvételi díj

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza
  • Autópályadíj a szerb autópályán

Minimális létszám

Legalább 6 motor szükséges a túra elindításához (utasokat nem számolva) és a maximális létszám 12 motor.

Jelentkezésedet az info@motoride.info e-mail címre várjuk 2024.08.11-ig illetve megkérlek, hogy töltsd ki a jelentkezési űrlapot.

Kinek ajánljuk

Ez a túra azoknak ajánlott, akik szeretik a szép tájakat, finom fogásokat és a jó hangulatot. Ebben a túrában összecsomagoltuk ennek legjavát. Vajdaság sík tájai, Szerbia lankás-hegyes vidéke, Montenegró szerpentines útjai…igen, ez a Neked való túra…

Indulásig még van:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

1. nap

A motoros túra a szerb határt átlépve Horgosnál veszi kezdetét, majd autópályán folytatódik Újvidék-ig, ahol a várost érintve letérünk az autópályáról és a Tarcal-hegység felé vesszük az irányt. Ezt a szakaszt „Vajdaság ékszerének” nevezik gyönyörű tájai miatt. A folytatásban mellékutakon haladva érjük el a szerbiai hegyvidéket. Az első éjszakát a mesés Zlatibor-ban fogjuk tölteni. Zlatibor kiváló hely azoknak, akik szeretik nyugodt környezetben kipihenni a mindennapok fáradalmait. Mind nyaraló- mind telelőközpontként keresik fel az idelátogatók.

Napi szakasz cca. 400 km.

2. nap

Reggeli után a Kotori- öböl felé vesszük az irányt és annak híres óvárosaiba – Perast-ba és Kotor-ba , utóbbi lesz egyben szálláshelyük helyszíne is. Útba ejtjük a csodálatos DURMITOR nemzeti park magas hegyeit és megpihenünk ott egy kicsit. Kotor jelentős turisztikai célpont. A városfallal körülvett középkori városközpont (a Kotori-öböllel együtt) kanyargós, szűk utcácskáival, tereivel, kis templomaival 1979 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján is.

Napi szakasz cca. 310 km.

3. nap

Pihenőnap, persze csak azoknak, akik szeretnének megmártózni a tenger habjaiban, esetleg feltérképezni a tengermelléket. Akik motorozni szeretnének, azokkal gurulunk egyet a part mentén.

4. nap

Kotor-ból reggeli után indulunk és felfedezzük a montenegró-i tengerpart városait. Így láthatjuk Budva, Sveti Stefan, Petrovac és Sutomore szépségeit, ahonnan a Skadar-i tavat érintve érünk montenegró fővárosába, Podgoricába. Felkapaszkodunk Montenegró legmagasabb pontjára, Njegos mauzóleumához, ahonnan szinte fél Montenegró belátható. Innen a motorosok által nagyon kedvelt Moracsa kanyon kanyargós útjain a szerb határ felé indulunk és azt átlépve Csacsak felé vesszük az irányt, ahol szállásunk is lesz.

Napi szakasz cca. 400 km.

5. nap

Reggeli után indulunk a szerb főváros, Belgrád felé, majd rátérünk az autópályára, mely a kiindulási pontig visz és itt fogunk elbúcsúzni egymástól.

Napi szakasz cca. 330 km.

Motoros túra részvételi díjai

%

Túra nehézsége

%

Utak minősége

%

Látványosság

%

Hegyvidék

%

Kultúra

%

Gasztronómia