Szlovénia, Ausztria, Olaszország négy napba sűrítve

//Szlovénia, Ausztria, Olaszország négy napba sűrítve

A bled-i tó partján mintha megállt volna az idő… séták a tó partján, a várban…ezt neked is át kell élned. Mesébe illő kilátás az Alpok hegyláncai közt, barangolás Innsbruck-ban az Inn folyó partján… a postojnai cseppkőbarlangról nem is beszélve. Ha egyszer eljössz, biztosan még egyszer látni akarod majd.

A túra Nagykanizsáról indul a délelőtti órákban. A szlovén határt átlépve a mesés Ljubljana felé vesszük az irányt. Áthaladunk Maribor-on, Slovenska Bistrica-n, Celje-n mire Ljubljana-hoz érünk. Miután megörökítettük Ljubljana jellegzetességeit képekben, aznapi végállomásunk felé indulunk, Bled-re, ahol majd az első éjszakát fogjuk tölteni.

Napi szakasz cca. 308 km.

Reggeli után a Triglav nemzeti parkon áthaladva, amely egyben Szlovénia egyetlen nemzeti parkja megtekintjük Kranjszka Gora szépségeit, majd a Vrsity hágón keresztül indulunk az osztrák határ felé. Villach-on és Grosglockner-en keresztül jutunk el Innsbruck-ba, második éjszakánk színhelyére. Az Inn folyó partján elterülő város mindig is fontos gazdasági tényező volt Európában. Kedvező fekvésének köszönhetően kereskedelmi központtá vált. A város gazdasági fejlődésében mérföldkőnek számít az egyetem alapítása, a csatlakozás az országos vasúthálózathoz és a repülőtér megépítése.

Napi szakasz cca. 343 km.

A gyönyörűséges Innsbruck-ból, Olaszországon át a szlovénia-i Postojna felé visz az utunk. A nap nagy részében magasan fölénk emelkedő olasz Alpok hegyei fognak dominálni. Ezeket elhagyva egészen leereszkedünk majd az Adria-i tengerhez, majd néhány képkocka erejéig megpihenünk. Aki szeret ilyen környezetben motorozni ezt véletlenül sem hagyhatja ki. Számos helyen megállunk majd megörökíteni őket. Egyéni programként, aki szeretné a szállásra érkezés után megtekintheti a méltán híres postojna-i cseppkőbarlagot, mely az egyik legnagyobb a világon.

Napi szakasz cca. 395 km.

Reggeli után a hazavezető út Celje és Slovenska Bistrica felé fog vinni, majd Ptuj-t elhagyva haladunk a szlovén-magyar határátkelő felé. Nagykanizsánál, a találkozási pontnál búcsúzunk el egymástól.

Napi szakasz cca. 322 km.

Ezt a túrát minden kalandvágyó motorosnak melegen ajánljuk.

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

MOTOROS
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
500 €

MOTOROS UTASSAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
800 €

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motoros egyedül egy szobában)
550 €

A Résztvevők listája

A túra 2019. augusztus 15-től 18-ig tart.

Látványosságok

Ljubljana, Bled-i tó és vár, Triglav Nemzeti Park, Innsbruck, Olasz Alpok, Postojna-i cseppkőbarlang, Adria-i tenger.

Ajánlott vezetői tudás

A túrát kevés vezetési ismerettel rendelkező motorosok is kényelmesen teljesíthetik.

TÚRA NEHÉZSÉGE
UTAK MINŐSÉGE
LÁTVÁNYOSSÁG
HEGYVIDÉK
KULTÚRA
GASZTRONÓMIA

Túra teljes hossza 1420 km

Részvételi díj tartalmazza

  • Szállást a túra teljes időszakára 3 csillagos szállodában
  • Félpanziós ellátást – reggeli és vacsora
  • Ajándékcsomagot
  • Túra vezetést

Nem tartalmazza a részvételi díj

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

Minimális létszám

Legalább 5 motoros szükséges a túra elindításához.

Jelentkezésedet az info@motoride.info e-mail címre várjuk 2019.07.15-ig illetve megkérlek, hogy töltsd ki a jelentkezési űrlapot.

A Résztvevők listája

2019-06-22T15:37:31+01:00